Welkom bij "Expeditie Leven"

hiking en re-integratie

[email protected] | 06 - 47 120 275

Het re-integratie traject

Expeditie Leven is een uniek kleinschalig herstel- en re-integratietraject, landelijk gevestigd op een kleine boerderij in zuid oost Friesland. Het is een onderdeel van Hartenrijk, praktijk voor therapie, coaching en training.

Iedereen die in zijn leven belemmerd wordt door angst, depressie, trauma, verlies of burn-out gerelateerde klachten kan direct bij Expeditie Leven terecht. Wij werken zònder wachtlijst. Het intensieve trainingsprogramma dat je een of meerdere dagdelen per week doorloopt wordt afgestemd op jouw mogelijkheden en op wat jij nodig hebt om jouw doelen te bereiken; altijd gericht op duurzaam herstel, het herstellen van jouw balans en het terugvinden van jouw eigen kracht.

Klacht en eigen kracht vanuit verbinding

We leven in een snelle, veeleisende maatschappij. Dit vraagt veel van ons mens zijn. In het dagelijks leven is het soms jongleren tussen alle rollen die je moet innemen om alles op de rit te houden.

Psychisch of lichamelijk zwaar werk, moeten presteren op het werk, opgroeiende kinderen, zorgtaken, life events, vrijwilligerstaken, daartussen de balans behouden bij elkaar kan voor veel stress zorgen. Ons lichaam is er niet op ingericht om altijd onder (hoog)spanning te staan. Dit kan voor ernstige klachten zoals oververmoeidheid, overspanning, angst, depressie en burn-out zorgen, die ernstige belemmeringen en langdurig ziekte verzuim met zich kunnen meebrengen.

Bij Expeditie Leven leer je op een andere manier om te gaan met hoe je je leven inricht. Je leert de balans herstellen en je grenzen (h)erkennen, waardoor je klachten verminderen. Ons programma is gebaseerd op de verbinding van hoofd-hart-handen. Je werkt aan verwerking en leert nieuwe tools om uitdagingen op een constructieve manier het hoofd (en hart) te bieden. Hierdoor nemen angst, depressie of burn-out klachten af en krijg je je eigen kracht weer terug.

Dit doen we door professionele, op jou afgestemde training, therapie en cognitieve coaching. Zo kom je tot de kern en werk je vanuit de oorzaak, ook wanneer je eerder hulpverlening / trajecten doorlopen hebt. Lees hier meer over hoe we dat doen.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op of bel 06 - 47 120 275! 

praktijkruimte

De praktijkruimte in Donkerbroek, zuid oost Friesland, is sfeervol ingericht, met natuurlijke materialen en heeft een uitnodigende sfeer. Je kunt er even op adem komen. Rust en ruimte bieden de veiligheid die nodig is om op ontdekkingstocht terug naar jezelf te gaan, te verwerken en te oefenen.

traject

Expeditie leven is een intensief re-integratie en herstel traject van één of meer dagen per week. Therapie, coaching en training worden ingezet als maatwerk en volledig afgestemd op wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken, zowel in je privé als je zakelijke leven. Zo kun je echt duurzaam herstellen.

therapie, coaching & training

Tijdens Expeditie Leven wordt gebruik gemaakt van verschillende trainings-, coachings-, cognitieve- en therapeutische methoden. Van paardencoaching en lichaamsgericht werk tot hypnotherapeutische technieken, van psycho- educatie tot gesprek. Alles aangepast op wat jij als deelnemer nodig hebt voor jouw herstel.